Maptionnaire is hét locatie-gebonden enquête platform. Wereldwijd ingezet en inmiddels zijn er ook in Nederland mooie en interessante 'projecten' gerealiseerd. De Omgevingswet stimuleert participatie en dat leidt tot toenemende belangstelling voor onze services. Maptionnaire is dan ook dé locatie-gebonden tool voor het creëren van draagvlak en het vergroten van betrokkenheid van burgers bij projecten in de leefomgeving en openbare ruimte. De groep actieve Maptionnaire gebruikers groeit en de kennis en ervaring willen we graag delen.
Als researcher human geography verbonden aan de AaltoUniversiteit Helsinki en co-founder & development manager bij Mapita verantwoordelijk voor Maptionnaire. Maarit vertelt over het ontstaan van Maptionnaire en de introductie van PPGIS (Publiek Participatie GIS). Zij opent de middag gevolgd door sprekers uit de praktijk.
Bekijk de presentatie van Maarit
geeft ons een bijzonder inkijkje in het werk van de gedragswetenschapper. Hij liet ons zien hoe zij Maptionnaire ingezet hebben om inzicht te krijgen in behavioural patterns met betrekking tot de aanpak van hondenpoepoverlast.
Bekijk de presentatie van Mats
De Gemeente Heusden loopt voorop in het digitaal en interactief organiseren van publieke participatie met behulp van Maptionnaire. Hun onderzoek naar plaatsing van nieuwe ondergrondse containers was indrukwekkend. Zowel qua opkomstpercentages, resultaatverwerking als opvolging. Hier kan menig gemeente een voorbeeld aan nemen!
Bekijk de presentatie van Pieter-Jan
presenteert op beeldende wijze hoe Maptionnaire is ingezet bij herinrichtings projecten en specifiek wat dit de opdrachtgever heeft opgeleverd.
is de trekker van vele vernieuwingen en deelt met ons een aantal ervaringen met participatie. AGEL heeft als allereerste Maptionnaire-gebruiker in Nederland op een zeer creatieve manier van Maptionnaire een toegevoegde waarde gemaakt binnen de organisatie. Waarom een dure inspectie-app gebruiken als het ook gewoon en zelfs beter met Maptionnaire kan?!
Bekijk de presentatie van Richard
neemt ons mee in een ‘show-reel’ van gerealiseerde parels en zal enkele speciale Maptionnaire mogelijkheden uitlichten.
Bekijk de presentatie van Wyko
deelt zijn visie op de mogelijkheden van Maptionnaire in het licht van de Omgevingswet. Bert schetst de context waarbinnen - als het aan hem en de gemeente Vlaardingen ligt - Maptionnaire zeer zeker een grote rol zal gaan spelen: de Omgevingswet en de toenemende aandacht voor participatie. Iedereen weet dat het eraan komt, maar wat betekent het voor de organisatie? Wat kunnen en moeten we ermee? Waar liggen de kansen?
Bekijk de presentatie van Bert
Wil je direct actief kennismaken met Maptionnaire en zelf de basis beheersen?
Er is een speciale 'getting-started' workshop voorafgaand aan de inspiratiemiddag.
Je leert de basis en maakt daadwerkelijk je eerste enquête zelf. Heb je al een concreet onderwerp in gedachten? Dan ervaar je hoe snel je er zelf mee kunt werken.
Aan de workshop zijn kosten verbonden: € 75 exclusief BTW. Je dient zelf een laptop mee te brengen. Wil je ook voor slechts € 75 actief kennismaken? Schrijf je dan hier in!
9.30 uur Workshop Maptionnaire 'getting started' met Maptionnaire
12.00 uur Inloop inspiratiesessie met lunch
13.00 uur Douwe Blanksma - Opening
13.10 uur Maarit Kahila - What is PPGIS & background Maptionnaire
13.40 uur Mats Postema - Hondenpoep overlast ’s-Hertogenbosch
14.00 uur Pieter-Jan Demmers - Ondergrondse vuilcontainers Heusden
14.20 uur Sander Klein Obbink - Participatie projecten gem. Dinteloord & Gorinchem
14.40 uur Richard Hendriks - Participatie trajecten icm Maptionnaire
15.00 uur pauze
15.30 uur Wyko Coopman - Show-reel & gadgets Maptionnaire
16.10 uur Bert ten Brinke- Maptionnaire in perspectief van de Omgevingswet
16.40 uur Q&A / panel met sprekers
17.00 uur Drankje & napraat
18.00 uur Afsluiting
Meer informatie over Maptionnaire vind je op de website van Maptionnaire of bekijk een korte video impressie.
Wil je weten wat er echt leeft? Wij brengen de kracht van beeld in online onderzoek!
Stel je een wereld voor waarin burgers, bedrijven en overheden gelijkwaardig samenwerken aan een betere leefomgeving. Waar echt geluisterd wordt naar elkaar. Vanuit directe betrokkenheid bij eigen en andermans welzijn. En vanuit het idee: we gaan het hier met en voor elkaar een beetje mooier maken.