<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=308277805434935&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Participatie slimmer organiseren?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

1 FEBRUARI 2022 | SMARTICIPATIE INSPIRATIESESSIE | 13 TOT 15 UUR

Thema's: VERKEERSVEILIGHEID - VERBEELDEND BETREKKEN - TRANSPARANTIE

In de eerste InspiratieSessie van dit jaar vertelden Pieter Swinkels van de gemeente Amsterdam en Sander Velmers van bureau Goudappel over hun ervaringen met participatie en de slimme oplossingen die ze daarbij gebruiken. De presentatie van de Bossche wethouder Roy Geers kon vanwege een corona-uitbraak niet doorgaan en is verplaatst naar de volgende InspiratieSessie op 6 april.

De presentaties en losse video's per spreker staan onder de video!

 

PROGRAMMA

Participatiebeleid en bestuur - Gemeente 's-Hertogenbosch - Roy Geers (wethouder participatie)

Wat zijn de doelen van de stad 's-Hertogenbosch, hoe zet een college daar op in en wat zijn na vier jaar de resultaten en geleerde lessen? Deze presentatie ging vanwege een corona-uitbraak helaas niet door en is verplaatst naar de volgende InspiratieSessie.

 

Verkeersveiligheid, onderzoek in de Big City - Pieter Swinkels (senior communicatieadviseur bij de gemeente Amsterdam)

Verkeersveiligheid onderzoeken met als doel de resultaten in de plannen voor 2022 en verder te verwerken. Hoe doe je dat in de grootste stad van Nederland? Welke ervaringen zijn opgedaan met de hybride werkwijze?

Bekijk de presentatie van Pieter hier Bekijk de video van Pieter hier

 

Verbeeldend betrekken en verbinden - Sander Velmers (adviseur Mobiliteit & Ruimte bij Goudappel)

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Gecombineerd met de kracht van online bevragen en betrekken een haast voorspelbaar succes. Ervaringen worden gedeeld en geven antwoord op de vraag: Geldt het succes ook voor ontwerpen, tekeningen en kaarten?

Bekijk de presentatie van Sander hier Bekijk de video van Sander hier

 

Transparantie en Participatie - Wyko Coopman (participatieconsultant bij Smarticipatie)

Tijdens een last-minute mini-workshop werden de deelnemers meegenomen in de manier waarop (tussentijdse) resultaten van een participatieproces op een leuke, laagdrempelige en visuele manier kunnen worden teruggekoppeld. Na eerst een Maptionnaire enquête te hebben gebouwd en ingevuld, werden de visuele resultaten daarvan getoond op een overzichtelijke projectpagina met tijdlijnen, social media en andere relevante zaken die bij een participatieproces komen kijken.

Daarnaast werd duidelijk dat Online Responskaarten en Dagen.App Dashboards van grote toegevoegde waarde zijn om data snel te analyseren en te delen met het publiek.

Bekijk de video van Wyko hier

Sprekers1feb22