<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=308277805434935&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Participatie slimmer organiseren?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

Onze klanten

"Dank aan Smarticipatie voor de fijne samenwerking!..."

Tijdens bewonersavonden kwam ik erachter dat een kaart van het eigen dorp fungeert als praatplaat. Inwoners zoeken hun woning, zien dat het landelijk energielabel niet overeenkomst met de huidige stand van zaken en gaan daarover met ons in gesprek. Door advies en hulp van Smarticipatie hebben we dit proces kunnen digitaliseren. Zo hebben wij sneller en beter zicht op alle verduurzamingsinitiatieven. Bovendien zien inwoners online waar hun dorpsgenoten al druk bezig zijn met verduurzamen. Dank aan Smarticipatie voor de fijne samenwerking!

Sanne Groenewegen - gemeente Goeree Overflakkee 400px
Sanne Groenewegen
Projectleider, Gemeente Goeree-Overflakkee

"Bedankt voor jullie energie en enthousiasme!..."

Wat een fijne tool. We hebben Maptionnaire nu bij meerdere projecten ingezet en zijn erg enthousiast. Door een combinatie te maken tussen offline en online participatie kunnen we een breed publiek bereiken en betrekken. Een groot voordeel van Maptionnaire is dat onze inwoners de plannen kunnen bekijken en hun input kunnen geven op een moment dat het hen het beste past. En niet onbelangrijk, de tool heeft veel functionaliteiten en is toch gebruiksvriendelijk. Daarnaast hebben we heel prettig samengewerkt met Wyko en Frank. Bedankt voor jullie energie en enthousiasme!

Joyce Rebergen - gemeente Zevenaar 400px
Joyce Rebergen
Communicatieadviseur, Gemeente Zevenaar

"Er is helder geadviseerd, ook over de techniek..."

De samenwerking met Smarticipatie bij ons project over verkeersveiligheid is bijzonder goed verlopen. Dankzij de Maptionnaire tool natuurlijk - die zorgde voor een extreem hoge en waardevolle respons - maar ook door duidelijk advies vooraf over de inzet ervan in het participatieproces. Er is helder geadviseerd over de techniek, maar bijvoorbeeld ook over ‘usability’ en privacy-kwesties.

Pieter Swinkels
Pieter Swinkels
Senior Communicatieadviseur, Gemeente Amsterdam

"Sweco is al sinds jaar en dag succesvol met Maptionnaire...!"

Sweco werkt al sinds jaar en dag met Maptionnaire en dat bevalt uitstekend! Het verrijkt onze projecten, maakt ze laagdrempelig en meer democratisch en bovendien levert het verrassende inzichten op. Zowel in stedelijke gebieden zoals in Zaanstad of Alkmaar, maar ook bij een natuurbelevingsonderzoek in Zuid-Kennemerland waar maar liefst 1.200 respondenten hun digitale mening deelden. Sinds kort gebruiken we ook serious gaming en ook dat is een perfecte boost voor nog meer bereik en draagvlak.

Simone Verbon - Sweco 400px
Simone Verbon
Omgevingsmanager, Sweco

"Via hen kreeg ik toegang tot een netwerk..."

De aanleiding voor mij om contact te zoeken met Smarticipatie was omdat ik gebruik wilde maken van de mogelijkheden van Maptionnaire. Mijn contact met de enthousiaste en zeer behulpzame medewerkers van Smarticipatie leverde mij uiteindelijk veel meer op. Via hen kreeg ik toegang tot een netwerk van mensen die erop uit zijn de mondige burger om de tafel van ruimtelijke processen te krijgen.

Jouke van der Werf - gemeente Zaanstad 400px
Jouke van der Werf
Visiespecialist Erfgoed, Gemeente Zaanstad

"De Maptionnaire tool vereist geen enkele technische achtergrond..."

De geografische vragenlijst van Smarticipatie is een handige, gebruiksvriendelijke tool. Nadat de enquête naar onze wensen gebouwd was konden we meteen aan de gang. Met slechts een korte introductie waren alle respondenten in staat om de vragenlijst tot een goed einde te brengen. De Maptionnaire tool vereist geen enkele technische achtergrond of kennis, dus op die manier is het mogelijk om iedereen op een visuele manier te betrekken bij zijn of haar leefomgeving. In ons geval professionals, maar dit geldt zeker ook voor burgers. We hebben met Smarticipatie een mooi resultaat bereikt als veiligheidsregio’s en zullen dit zeker meenemen naar de toekomst.

Tessa Trommelen Zuid6 400px
Tessa Trommelen
Adviseur Informatiegestuurde Veiligheid, Fieldlab Zuid6

"Gemeente Bladel is erg tevreden over Smarticipatie..."

Naar aanleiding van ons onderzoek naar nieuwe werklocaties kwamen we in aanraking met Smarticipatie. Zij hebben ons geholpen een aansprekende enquête op te zetten om de ruimtevraag naar nieuwe bedrijventerreinen in kaart te brengen. Parellel hieraan hebben we een uitvraag gedaan naar de mogelijkheden van verduurzaming en klimaatadaptatie op bestaande bedrijventerreinen. Met een respons van meer dan 25% bij onze ondernemers zijn we erg tevreden. Het hele traject verliep soepel. Smarticipatie heeft een bondige en heldere rapportage opgesteld met concrete aandachtspunten waar we als gemeente samen met de ondernemers mee verder kunnen.

gemeente_bladel_5dorpen_0
Afdeling Economie
Gemeente Bladel

"Maptionnaire is ideaal om de mening van belanghebbenden op te halen..."

Als adviesbureau in de fysieke leefomgeving werken wij veel voor overheden, vaak gaat het daarbij om projecten met een grote participatie component. Maptionnaire blijkt een ideale enquête tool om de mening van belanghebbenden op te halen. Niet alleen werkt de tool erg gemakkelijk, ook qua uitstraling oogt deze erg professioneel. De kaart, als onderdeel van de enquête tool, geeft bovendien mensen de mogelijkheid om op specifieke locaties kansen en knelpunten aan te geven. Dat geeft veel inzicht! De samenwerking met Smarticipatie werkt voor ons ook top, ze ondersteunen ons waar nodig en denken goed mee!

Eline Swinkels
Eline Swinkels
Senior adviseur, Accent Adviseurs

Bekijk onze inspirerende projecten

Recreatieonderzoek Nieuw Wulven - Staatsbosbeheer

Met meer dan 1.000 respondenten heeft Staatsbosbeheer afgelopen zomer een uniek inkijkje gekregen in het recreatiegedrag van bezoekers in het park Nie.

Duurzame Polder - Gemeente Oss | Den Bosch

In de Duurzame Polder willen gemeenten Oss en ’s-Hertogenbosch, de provincie Noord-Brabant en het Rijk duurzame energie opwekken met windmolens. Met g.

Invulling van de Havenkade – Gemeente Assen

Deze zomer heeft de gemeente Assen haar inwoners gevraagd mee te denken over de toekomstige invullen va de Havenkade. Een zeer visuele bevraging. Them.
Logo collection

Plan een demo

Leer meer over de uitgebreide methode van Smarticipatie en ontdek samen de kracht van participatie!

AILEEN-1