<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=308277805434935&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Participatie slimmer organiseren?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

Eerste Inspiratiesessie Publieksparticipatie & Tools in 2020 groot succes

Op 15 januari 2020 hebben de inleiders en circa 75 deelnemers er samen een mooie dag van gemaakt. De vele vragen en aanbevelingen bij de onderwerpen geven de behoefte aan meer kennis maar ook het delen van ervaringen duidelijk aan.

Creëren van groter draagvlak en betrokkenheid burgers en belanghebbenden. Onder dit motto organiseert Smarticipatie de sessies.

Bekijk onderstaand het programma met de bijbehorende presentaties.

 

Programma & presentaties

12.30 - 13.10 Verkeersonderzoek gemeente Huizen

Remco Castelein en Hakim Akrimi lieten ons zien hoe de gemeente Huizen tot juiste keuzes is gekomen in het mobiliteitsplan voor de komende jaren. Daarbij was het essentieel een goed beeld te verkrijgen van de verkeersbeleving vanuit de bewoners. Met de inzet van Maptionnaire werden inwoners op een laagdrempelige vorm (digitaal) betrokken.

Bekijk de presentatie van Remco en Hakim

 

13.10 - 13.40 De kracht van de MapTable

Waarom worden MapTables intensief gebruikt bij publieke bijeenkomsten en geen PowerPoints? PIM.info beschreef wat de kracht / synergie van de MapTable- en het interactieve platform is.

Bekijk de 7 PIM Principes

 

13.40 - 14.15 Serious Gaming in ruimtelijke opgaven

De Radboud Universiteit ontwikkelt Serious Games voor pilots in de ruimtelijke opgaven. Dr. Sander Lenferink nam ons mee in hoe het werkt en wat we er van kunnen leren vanuit zowel onderzoek als de praktijk.

Bekijk de presentatie van Sander

 

14.15 - 14.45 Pauze

 

14.45 - 15.20 Storytelling, transparant en visueel

De burger wordt blij van visuele en transparante informatie en vraagt om voor hen leesbare feedback. Wat kunnen StoryMaps met belevingsdata en dashboards als multi-criteria toegang bijdragen? Smarticipatie collega's gaven een toelichting.

Bekijk de presentatie van Roelof

 

15.20 - 16.00 De kracht van Social media in je participatieproces

Hoe bereik en betrek je de juiste doelgroepen? Of hoe krijg je zoveel mogelijk deelnemers bij je initiatief? SocialMediaMen is gespecialiseerd in het effectief bereiken van deze doelen en deelden hun aanpak en ervaringen in burgerparticipatie.

Bekijk de presentatie van Arjanne

 

16.00 - 16.45 Napraat & verfrissing

 

SmartSessie15jan