<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=308277805434935&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Participatie slimmer organiseren?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

Online Inspiratiesessie Publieksparticipatie & Tools

Vanuit deze missie organiseerden we op 8 juli 2020 de laatste online Inspiratiesessie voor de zomervakantie. Inhoudelijk gingen we in op wat de nieuwste GIS-gebaseerde tooling van Esri kan betekenen, sprak Geodan over de virtuele wereld van Geomagine en gaven we een doorkijk naar de ontwikkeling van een Community Engagement Platform.

 

 

Programma & Presentaties

We kozen dit keer voor een wat korter en vlotter programma, omdat online aandacht vasthouden een uitdaging blijkt. In anderhalf uur werden drie participatietools en -ontwikkelingen besproken. Uiteraard was er ook weer voldoende ruimte voor interactie.

 

13:30 - 14:05 Geomagine aangenaam

Welkom bij een datagestuurd platform waarin overheid en inwoners gezamenlijk door de ruimtelijke toekomst lopen, geplande zaken aanpassen, nieuwe ideeën proberen en scenario's beoordelen. Multi player dus, in 3D extended reality. Hoe zet je Geomagine bijvoorbeeld in bij de aanpak van energietransitie in een wijk? Edwin Fennema van Geodan nam ons mee in deze reis.

Neem contact op met Edwin

Bekijk de video van Edwin

 

14:05 - 14:40 De kracht van GIS voor samenwerken aan ruimtelijke opgaven

We staan als maatschappij voor grote ruimtelijke opgaven. Kenmerkend is dat niemand ze alleen kan oplossen; dit moeten we samen doen. GIS kan een belangrijke bijdrage leveren aan dit proces door vragen te beantwoorden met data, initiatieven inzichtelijk te maken, en door gezamenlijk plannen te maken. Niels van der Vaart en Bas Bijtelaar van Esri Nederland deelden recente ervaringen in innovatiesprints en technologische ontwikkelingen die het samenwerkingsproces bevorderen.

Bekijk de PowerPoint van Niels en Bas

Bekijk de video van Niels en Bas

 

14:40 - 15:00 Evolutie van geo-enquête-tool naar community engagement platform

Maptionnaire is in de jaren-nul ontwikkeld tot een van de allereerste online participatie-tools waarin locatie en visualisatie het verschil maken. De tool is nu doorontwikkeld tot een Community Engagement Platform. Van gamification tot 3D en van website generatie tot automatische pdf-reports. Maar natuurlijk ook nog gewoon de alom bekende geo-enquêtes, in een nieuw jasje wel te verstaan. Wyko Coopman van Smarticipatie gaf ons een eerste inkijkje.

Bekijk de PowerPoint van Wyko

Bekijk de video van Wyko

Webinar8juli