<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=308277805434935&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Participatie slimmer organiseren?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

8 JUNI 2023 | SMARTICIPATIE INSPIRATIESESSIE | 12.30 TOT 14.30 UUR

"IS PARTICIPATIE BIJ OPGAVEN VOOR VERDUURZAMING EEN ZEGEN OF EEN ...?"

Emanuel Borninkhof, Mirle van Huët, Ivo Thonon en Ward Mouwen lieten tijdens deze InspiratieSessie zien hoe participatie wel of geen rol van betekenis speelt binnen opgaven en specifiek de energietransitie.
Zij zijn zeer ervaren adviseurs/programmaleiders/communicatie specialisten met kennis van de materie. Hoe vergaat het hun in de projecten en uitdagingen waar ze in betrokken zijn?

PROGRAMMA

De grenzen van participatie | Emanuel Borninkhof en Mirle van Huët (Participatiestrateeg en verandermanager - Antea Group)

Met de grote opgaven waar we in Nederland voor staan is het een hele uitdaging dat te doen met inbreng en stem voor iedereen. Lukt het dan wel de doelen te bereiken? Zijn er grenzen aan participatie? Emanuel en Mirle delen hun ervaringen en visie op haalbare verwachtingen.

emanuel borninkhof  mirle van Huet-1

Succes en falen in de participatie bij coöperatieve windprojecten | Ivo Thonon (Contactpersoon omwonenden en politiek - Rijne Energie)

Als belangenbehartiger, participatie- en communicatieadviseur begeleidde Ivo al verschillende windenergie-projecten voor energiecoöperaties. Zo wil Rijne Energie langs de A12 in Utrecht een windpark ontwikkelen dat van inwoners zelf wordt. Zijn er ook verschillen tussen zo'n coöperatieve aanpak versus een puur commercieel initiatief? Wat zijn faal- en succesfactoren in participatie vanuit zijn waarneming en ervaring?

 1539248923943

Participeren in (energie) transitie | Ward Mouwen (Strategisch adviseur Energietransitie - Gemeente Goeree-Overflakkee)

De wereld staat bijna in brand, onder water, of allebei tegelijk. Hele bevolkingsgroepen in Nederland voelen zich in hun hun levenswijze bedreigd. 
De Nederlandse overheid moet daarom lastige beslissingen nemen, maar laat dat steeds vaker over aan lagere overheden of leggen de bal zelfs bij de burger. Zo kan het dat je als inwoner van een klein dorpje op Goeree-Overflakkee gevraagd wordt om na te denken over Aquathermie, Waterstof, Zonneweides of een Buurtbatterij. Beslissingen die een langdurige en enorm ruimtelijke en financiële impact hebben.

In Goeree-Overflakkee worden de inwoners vanaf de start van het project “Aardgasvrij dorp” betrokken. Ward nam ons in mee in hoe dat is aangepakt en uitgewerkt.

ward mouwen