<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=308277805434935&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Participatie slimmer organiseren?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

LANDELIJKE OMGEVINGSMANAGEMENTDAG 13 oktober 2022

LOMD 2022 afb

Het thema van dit jaar was 'Waardevolle weerstand".  En natuurlijk dacht ik meteen aan een wereldberoemde tennisser...

IK BEN HET NAMELIJK ZÓ EENS MET JOHN McENROE…🎾!

Voormalig nummer 1 van de wereld. Meervoudig grandslamwinnaar. Maar vooral bekend – of berucht – vanwege zijn explosieve gedrag op de tennisbaan.

Zoals in 1981 op het heilige gras van Wimbledon. Toen tennisrackets nog van hout waren, de ballen wit en ‘hawk-eye’ gewoon nog het oog van een havik.

Na een opslag die in John’s ogen bóven op de lijn was – maar uitgegeven door de scheidsrechter – tierde hij: “You cannot be serious!”...


Dat gevoel herken ik.

Afgelopen donderdag mocht ik namelijk op de Landelijke Omgevingsmanagementdag in Congrescentrum 1931 mijn persoonlijke verhaal kwijt tijdens een deelsessie over ‘waardevolle weerstand’.

In een tijd van polarisatie en historisch laag vertrouwen in de overheid, wordt de omgevingsdialoog nog veel te vaak beperkt tot de klassieke inloopavond. Waar buurtburgemeesters, grijze maffia en andere inspraakprofessionals zich meestal niet gehoord voelen.

Terwijl we in de afgelopen 10 jaar op allerlei gebieden tot ongelofelijke innovaties in staat zijn geweest: van kweekvlees tot 3D-printing en van zelfrijdende auto’s tot robothonden.

“You cannot be serious!”

En daarom: omarm de digitaletransformatie, wacht niet op de – wederom uitgestelde - Omgevingswet, maar kom zelf in actie.

“Just do it”

PS: wil je weten hoe wij slimme burgerparticipatie organiseren die leidt tot meer democratische plannen in minder tijd en tegen minder kosten?

Maak een afspraak

Wil je de presentatie van Smarticipatie rustig terugkijken? Klik dan op onderstaande afbeelding.