<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=308277805434935&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Participatie slimmer organiseren?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

27 september 2022 | Lunchwebinar | Smarticipatie en Mett

Terugblik lunchwebinar Smarticipatie & Mett

 

Smarticipatie en Mett: bij ons allebei staat samenwerking en kennisdeling centraal bij online participatie. Dat heeft geleid tot de integratie van de Smarticipatie tools in het Mett platform. Tijdens ons gezamenlijke lunchwebinar bespraken we hoe dat er in de praktijk uitziet.

Heb je de Webinar gemist of wil je hem nog eens rustig terugkijken?  

            pdf logo

Smarticipatie biedt visuele, laagdrempelige en locatiegebonden tools voor participatie.
Zoals Maptionnaire, een Finse tool gebruikt in meer dan 40 landen, waarmee alle betrokkenen zelf aan het woord kunnen komen. Vooral als het gaat om hun eigen buurt willen inwoners graag meedenken en geïnformeerd worden, maar niet altijd per se tijdens een bewonersbijeenkomst op een regenachtige woensdagavond. Met Maptionnaire kun je inwoners digitaal informeren en bevragen, ze kunnen deelnemen op het moment dat het hun het beste uitkomt.

Maptionnaire is een online toepassing, waarmee je locatiegebonden enquêtes kunt opstellen, bijvoorbeeld als aanvulling op informatiebijeenkomsten. Maptionnaire is letterlijk de ‘map in de questionnaire’. De kaart wordt dus geïntegreerd in de enquête. Je kunt (belevings-)vragen koppelen aan een punt op de kaart. Er zijn verschillende reactiemogelijkheden beschikbaar, bijvoorbeeld een punt op de kaart plaatsen, tekenen op de kaart of budgetten toekennen. Elke enquête kun je eenvoudig zelf samenstellen, met het gebruiksgemak van PowerPoint of “digitale Lego”. Je kiest uit diverse kaartelementen, kleuren, vraagelementen en antwoordcategorieën. Klik hier voor de Maptionnaire demo, of hier voor de Maptionnaire omgeving over Toekomstvisie Duurlo. Op onze projectpagina zijn nog meer praktijkvoorbeelden te bekijken.

De Dagen.app is een aparte oplossing, los van Maptionnaire. Dit interactief online dashboard wordt gevuld met data uit Maptionnaire, maar kan ook gevuld worden door andere databronnen. Het biedt allerlei mogelijkheden om de data te analyseren en te bekijken. Via heatmaps, diagrammen, etc. kun je de data visualiseren. Dit helpt in de eigen professionele analyse van de responsdata, maar is tegelijkertijd een geschikte manier om de data te delen met de doelgroep. Participatie is immers een continue proces en tweerichtingsverkeer. Bekijk de dashboards bij projecten op Bonaire of in Bunschoten.

Mett is het start en hart van participatie. Vanaf het initiële plan, totdat het lintje wordt doorgeknipt, kun je het Mett platform inzetten om inwoners te informeren, te laten participeren en te co-creëren. Je neemt ze mee in het volledige project en zorgt er met Mett voor dat alle informatie over het project op één plek te vinden is. Neem je inwoners bijvoorbeeld mee in een tijdlijn met het proces, veelgestelde vragen en de toekomstplannen. Mett heeft een geavanceerde rollen- en rechtenstructuur waarmee je per doelgroep kunt bepalen wat inwoners mogen doen op het platform. Mett heeft zowel informatieve als participatieve elementen die je naar eigen inzicht onbeperkt kunt inzetten. Voorbeelden van hoe Mett wordt ingezet zie je op Wij in Vught, Met Sittard-Geleen, Samen Bernheze of Denk mee over Soest.

Waarom Smarticipatie en Mett?
De combinatie van Smarticipatie en Mett betekent dat je altijd alles op 1 plek kunt verzamelen en beheren. Via een URL is alles over het project te vinden. De slimme tools van Smarticipatie, met alle achtergrondinformatie in Mett. Gewoon op jouw vertrouwde gemeentelijke participatieplatform. Het Mett platform kun je gebruiken als start en hart waarmee alle kanalen aan elkaar worden verbonden. Je behoudt voor zowel de beheerders als de inwoners het overzicht. Geen losse tools, geen losse url’s.

Linkjes naar de demo’s
Wil je eens rondklikken in Mett en zien hoe de integratie van Smarticipatie en Mett in de praktijk werkt? Maak dan hier een demo-account aan. Vervolgens kun je met deze rechtstreekse link naar de voorbeeldpagina.

SPREKERS

 Frank van Ballegooyen   Leonie Mgbmena  Natalie Rohlof  Wyko Coopman

Veelgestelde vragen

Wat zijn de prijzen voor Smarticipatie, Mett en de combinatie?
Mett rekent € 5.150 voor het jaarabonnement (onbeperkt gebruik, onbeperkt aantal gebruikers). De installatiekosten komen uit tussen 10.000 en 15.000 euro.

Een basisabonnement Maptionnaire begint bij € 5.750 voor 5 projecten per jaar (onbeperkt aantal gebruikers, onbeperkt aantal respondenten). Er zijn geen installatiekosten.

Een Dagen.App dashboard wordt op maat gebouwd voor € 2.500 per online interactief dashboard.

Als je Mett en Maptionnaire of Dagen.App al gebruikt, dan zijn de installatiekosten nihil. Tijdens een online meeting leggen we dan de koppeling en laten we je zien hoe je als beheerder de beide systemen kunt integreren.

Stel, ik maak al gebruik van Smarticipatie en Mett. Hoe gaat de installatie dan in zijn werk?
Als je Mett en Maptionnaire of Dagen.App al gebruikt, dan kan Maptionnaire al binnen 24 uur bereikbaar/inzetbaar zijn via Mett. Tijdens een online meeting leggen we dan de koppeling en laten we je zien hoe je als beheerder de beide systemen kunt integreren. De integratie van een Dagen.App interactief dashboard is maatwerk en duurt ca 3-4 weken.

Hoe zit het met de toegankelijkheid en privacy?
De oplossingen voldoen aan toegankelijkheidseisen, de WCAG 2.0 en de AVG.

Waar wordt de data bewaard?
De data wordt bewaard in de EEG (Europese Economische Gemeenschap).