<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=308277805434935&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Participatie slimmer organiseren?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

10 MAART 2022 | FYSIEKE WORKSHOP | 13 TOT 16 UUR

WORKSHOP 'IEDEREEN BETROKKEN'

Op 10 maart gaven Smarticipatie en Citisens een gezamenlijke workshop. Het was de eerste keer dat we de workshop in deze gezamenlijke vorm organiseerden, maar het werd al snel duidelijk dat het hier niet bij blijft!

Samen met enthousiaste collega's uit het werkveld ontdekten we hoe je bij digitale participatie het juiste publiek betrekt met behulp van Betrokkenheidsprofielen en locatiegebonden tools.

Lees verder onder de afbeelding voor de presentatie en relevante doorverwijzingen...

Workshop10maart

De sessie stond in het teken van inspireren en van elkaar leren. Na een interactieve voorstelronde trapte Frank van Ballegooyen af met een introductie, gevolgd door enkele prikkelende stellingen van Machteld Beekhuis en Wyko Coopman.

Participeren inwoners voornamelijk om hun eigen zin door te drukken? Zitten inwoners überhaupt wel te wachten op participatie? De meningen liepen uiteen, waardoor weer mooie discussies tot stand kwamen.

Machteld nam ons vervolgens mee in het verhaal over Betrokkenheidsprofielen.

Wat zijn het en hoe kun je er je voordeel uit halen als je gaat participeren? Waar moet je rekening mee houden? Iedereen is anders, maar op basis van uitgebreid onderzoek zijn heel duidelijk 8 profielen te onderscheiden. Elk van deze profielen kijkt op een andere manier naar de wereld en heeft een eigen behoefte hoe ze willen participeren en communiceren. Na een interactieve hands-on oefening is iedereen duidelijk geworden hoe Citisens werkt met de Betrokkenheidsprofielen. Leerzaam, nuttig en interessant!

Na de pauze vertelde Wyko over verschillende manieren waarop je inwoners op een leuke, laagdrempelige en visuele manier de mogelijkheid kan geven om in eigen tijd en tempo te kunnen participeren. De kaart speelt hierbij vaak een prominente rol; online en fysiek, maar vooral digitaal. Dit hebben de deelnemers zelf ervaren doordat ze virtueel gingen participeren over het thema duurzaamheid binnen de toekomstvisie van onze mooie gemeente Duurlo. Zelf ervaren hoe dit was? Klik hier!

Participatie gebeurt niet alleen op het wereldwijde web. Om een indruk te krijgen hoe fysieke bewonersbijeenkomsten nóg leuker, efficiënter en interactiever kunnen zijn, gingen de deelnemers in groepen rondom MapTables het gesprek aan. Fysieke participatie met de voordelen van alle beschikbare digitale middelen.

Tot slot viel te zien dat alle opgehaalde belevingsdata eenvoudig 'op de kaart' gezet worden in een interactief dashboard. Ideaal voor initiatiefnemer én respondent!

Tijdens de nazit en borrel in de zon was duidelijk dat participatie steeds meer draagvlak krijgt. Dit smaakt naar meer!

Bekijk de workshop presentatie hier  Bekijk de Maptionnaire demo hier

SmarticipatieCitisens10maart