Ook in 2021 blijft Smarticipatie (online) inspiratiesessies organiseren over het thema slimme participatie en tools. In deze sessie focussen we ons op de online participatietool Maptionnaire. Gebruikers komen aan het woord om te vertellen hoe zij hun participatieprocessen slim inrichten en voordeel halen uit het online betrekken van stakeholders op een leuke, laagdrempelige en visuele manier.
Leer middels een interactieve online workshop van circa drie uur Maptionnaire 2.0 onder de knie te krijgen.
Kennis en ervaring delen inspireert. Smarticipatie faciliteert dit graag in het werkveld van publieksparticipatie. Op 1 december 2020 ontmoeten we weer omgevingsmanagers, planologen, projectleiders, architecten, gebiedsregisseurs, wijkmanagers, communicatieadviseurs en andere professionals die in hun dagelijkse praktijk met participatie te maken hebben. Verschillende sprekers vertellen over hun ervaringen met participatietools, -processen en -tips.
Op 18 november organiseert het Platform Omgevingsmanagement (POM) hun jaarlijkse Landelijke Omgevingsmanagementdag (LOMD). Dit jaar niet fysiek, maar online. Smarticipatie is als partner van POM een van de sprekers tijdens het event.
Verbaas jezelf en straks de burger. Maptionnaire heeft een enorme upgrade gemaakt. In deze sessie introduceerden we voor zo'n 100 participatieprofessionals Maptionnaire 2.0 in Nederland. Een volledig nieuw platform met opties als gamification en 3D collaboratie, verfraaide instellingen, betere security en toegankelijkheid en een frisse look & feel. Uiteraard blijft de fraaie en laagdrempelige geo-enquête de basis. Maptionnaire 2.0: klaar voor de toekomst van online participatie!
In deze sessie doken we weer een aantal tools in. Hoe helpen deze bij het creëren van een groter draagvlak en betrokkenheid? Deze sessie werd in interactieve webinar-vorm gegeven.
De eerste hybride InspiratieSessie was een wel heel bijzonder event! Op 4 juni werd het participatietheater interactief vanuit CORPUS in Leiden georganiseerd. Sprekers en deelnemers, interactief vanuit het theater én online, gingen in gesprek over het thema: "participatie aanpak anno nu".
Deze extra InspiratieSessie was een direct vervolg op de vele enthousiaste reacties tijdens de webinar-serie "Geen bewonersavonden mogelijk, dan ga je on-line!”. De professionele opname in het mobiele participatietheater van Sense en de productie van IFS AudioVisueel was een goed voorbeeld hoe een grote hybride participatie bijeenkomst ook (juist nu) kan worden uitgevoerd.
Hoe betrek je belanghebbenden? Op wat voor manier win je ruimtelijke inzichten in met de participatietool Maptionnaire? Of hoe kan promotie op sociale media een bijdragen leveren aan jouw participatieproces?
Smarticipatie collega's namen je mee in de wereld van slim, online ruimtelijk participeren en beantwoorde al je vragen tijdens de webinars op 15, 23 & 30 april!
Op 15 januari hebben de inleiders en circa 75 deelnemers er samen een mooie dag van gemaakt. De vele vragen en aanbevelingen bij de onderwerpen geven de behoefte aan meer kennis maar ook het delen van ervaringen duidelijk aan.
Kennis en ervaring delen inspireert. Smarticipatie faciliteert dit graag in het werkveld van PublieksParticipatie. Dat is op 9 oktober maar weer gebleken. Op het allereerste Smarticipatie event ontmoetten we omgevingsmanagers, planologen, projectleiders, architecten, gebiedsregisseurs, wijkmanagers, communicatieadviseurs en andere professionals die in hun dagelijkse praktijk participatie processen inrichten.
Omgevingswet & Participatie; Luisteren, samenwerken, helpen, ideeën uitwisselen, samen problemen oplossen en vooral kansen benutten. Helpen slimme tools en technieken? Maakt locatiegebonden informatie en visualisatie-innovatie het verschil? Deskundigen vanuit het werkveld laten best-practices zien
Veel gebruikte kreten, maar wat kunnen we ermee? En vooral, moeten we er wat mee? Daar kunnen we kort over zijn
Maptionnaire is hét locatie-gebonden enquête platform. Wereldwijd ingezet en inmiddels zijn er ook in Nederland mooie en interessante 'projecten' gerealiseerd. De Omgevingswet stimuleert participatie en dat leidt tot toenemende belangstelling voor onze services. Maptionnaire is dan ook dé locatie-gebonden tool voor het creëren van draagvlak en het vergroten van betrokkenheid van burgers bij projecten in de leefomgeving en openbare ruimte. De groep actieve Maptionnaire gebruikers groeit en de kennis en ervaring willen we graag delen.
Stel je een wereld voor waarin burgers, bedrijven en overheden gelijkwaardig samenwerken aan een betere leefomgeving. Waar echt geluisterd wordt naar elkaar. Vanuit directe betrokkenheid bij eigen en andermans welzijn. En vanuit het idee: we gaan het hier met en voor elkaar een beetje mooier maken.