<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=308277805434935&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Participatie slimmer organiseren?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

Cowboys en discogoden zonder grenzen...

Ik heb er een haat-liefde verhouding mee. 
 
Niet met cowboys. Of discogoden. Allebei helemaal prima zelfs.
 
Nee, ik heb het over Het Volksfeest Van Het Zuiden.... carnaval. Nu moet ik oppassen om niet alle confetti-fanatici over één kam te scheren, dus laat ik me beperken tot mijn eigen ervaringen in en rondom 's-Hertogenbosch.

Of beter gezegd: Oeteldonk. Want dat hoort er ook bij. Je stad of dorp tijdelijk omdopen naar de meest vindingrijke bijnaam. Als je denkt dat die in een dronken bui tijdens de polonaise ontstaat, maak je een kapitale fout! (kijk maar eens hier voor de geschiedenis van Oeteldonk)
 
Als kind- in Ut Malse Arckeldurp - vond ik carnaval fan-tas-tisch! Verkleden, geschminkt worden en alaaf-roepend achter de dansmariekes aan. Terwijl er letterlijk aan de overkant van de Maas geen dansmarieke of steek te vinden is; Oeteldonk (en 't Krabbegat) vieren namelijk Bourgondisch carnaval...
 
Jaren later dacht ik steeds vaker: "waarom doen mensen pas sociaal en amicaal nadat ze verkleed zijn als wankelende banaan of dronken priester?
 
En zou het thema 'Oeteldonk ommért oe' hier dit jaar nog iets aan bijdragen?
 
Hoe zit dat?"
 
Als ik over mijn jaarlijkse drempelvrees en plaatsvervangende schaamte heen ben, ken ik maar één stand: all-in. Samen plezier maken en elkaar als volwaardig gelijken behandelen. Zoals het hoort.
 
Wil je ook all-in met participatie?
 
Bel me of kijk eens hier hoe wij het doen. Alaaf ;)
 
P.S.: Wil je precies weten hoe wij 'ontzurrege bij participaasie'? En iedereen 'omméreme'?


Natuurlijk wil ik dat! 

Frank van Ballegooyen

Frank van Ballegooyen

Topics: Communicatie, Participatie, Frank, 2023

Meer berichten