<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=308277805434935&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Participatie slimmer organiseren?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

Community engagement, Maptionnaire 2.0

Op 22 oktober 2020 introduceerde Smarticipatie de nieuwe versie van Maptionnaire. Deze Nederlandse introductie volgde op de internationale zoals op 1 oktober door Mapita - het Finse bedrijf achter Maptionnaire - vanuit Finland heeft plaatsgevonden. Zo'n 100 participatieprofessionals waren van de partij.

Maptionnaire 2.0 is een volledig nieuw product met opties als gamification, rapportgeneratie en 3D integratie. Met meer instellingen, een betere security en toegankelijkheid volgens Europese richtlijnen en een frisse look & feel. Uiteraard blijft de unieke geo-enquête de basis. Maptionnaire 2.0: klaar voor de toekomst van online participatie!

FAQ

neem contact met ons op

 

 

Programma & Presentaties

Al bijna 10 jaar is Maptionnaire dé online participatietool waarmee ideeën en belevingen op de kaart worden gezet. Insight crowd sourcing, wisdom of the crowd en connect the local expert. Dat zijn de drijfveren waarmee het product ontwikkeld is in het land waar participatie al decennia in de wet ligt verankerd.

Meer dan 10.000 (online) participatieprojecten in tientallen landen zijn ondersteund met de tool. Miljoenen mensen hebben al eens met Maptionnaire gewerkt. Participatie is de afgelopen 10 jaar enorm gegroeid in urgentie en de toegevoegde waarde op de ontwikkelingen in de leefomgeving wordt algemeen onderkend. Om aan de huidige en toekomstige eisen en wensen te blijven voldoen, is Maptionnaire geëvolueerd van een geo-enquêtetool naar een volwaardig community engagement platform.

In deze Nederlandse introductiesessie namen we je mee in online participatie anno nu met behulp van Maptionnaire. Het product is volledig nieuw ontwikkeld en vanzelfsprekend is de ervaring van gebruikers en de - in Scandinavië al eerder dan hier - ingezette trend van online engagement de belangrijkste input geweest.

Vragen waarop in Maptionnaire 1.0 een 'nee' moest worden geantwoord, behoren vanaf nu wel tot de mogelijkheden. Van automatische pdf's tot 3D en van gamified decision making tot groepsstructuren. Mag de respondent maximaal drie voorkeurslocaties aanwijzen voor nieuwe windmolens? Kwestie van instellen. Wil je buurtbewoners laten stemmen voor de favoriete inrichting van een nieuwe speeltuin? Voeg een visuele poll-vraag toe aan je enquête. Geen behoefte aan een kaart op de achtergrond van je enquêtepagina? Upload een mooie afbeelding en voeg deze eenvoudig toe als achtergrond.

Dit alles en meer kwam aan bod tijdens deze webinar. Bekijk de presentaties en video's hieronder.

 

10:00 - 10:20 Online participatie anno nu! Do's & don'ts 

Douwe Blanksma, initiatiefnemer van Smarticipatie, gaf een inleiding over online participatie anno nu.

Bekijk de video van Douwe

 

10:20 - 11:00 Maptionnaire 2.0, de Nederlandse introductie 

Wyko Coopman, participatieconsultant van Smarticipatie, introduceerde Maptionnaire 2.0; dé online participatietool waarmee ideeën en belevingen op de kaart worden gezet. De tool is geëvolueerd van geo-enquêtetool naar community engagement platform.

Bekijk de powerpoint van Wyko

Bekijk de video van Wyko

Bekijk de demo Maptionnaire 2.0

 

11:00 - 11:15 Maptionnaire 2.0 story & experiences 

Anna Broberg, CEO en mede-oprichter van Mapita (het Finse bedrijf achter Maptionnaire) vertelde over het verhaal achter Maptionnaire en deelde enkele internationale praktijkvoorbeelden van Maptionnaire 2.0.

Bekijk de video van Anna

 

11:15 - 11:30 Q&A

Vragen die tijdens de presentaties zijn binnengekomen.

Bekijk de video van de Q&A