<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=308277805434935&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Participatie slimmer organiseren?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

Inspiratiesessie - Participatie aanpak anno nu!

Kijk de InspiratieSessie terug

De eerste hybride InspiratieSessie was een wel heel bijzonder event! Op 4 juni 2020 werd het participatietheater interactief vanuit CORPUS in Leiden georganiseerd. Sprekers en deelnemers, interactief vanuit het theater én online, in gesprek over het thema: "participatie aanpak anno nu"

In vervolg op de vele enthousiaste reacties tijdens de webinar-serie "Geen bewonersavonden mogelijk, dan ga je on-line!", organiseerde Smarticipatie deze inspiratiesessie met sprekers uit het participatie-domein.

Sprekers, publiek én de deelnemers 'thuis' namen (online) deel in het participatietheater.

 

 

Programma & Presentaties

13.30 tot 15.30 LIVE interactie

In deze twee uur durende inspiratiesessie presenteerden vier inleiders hun ervaringen met "participatie aanpak anno nu". Aan tafel, deelnemers online en met de aanwezigen op de tribune gingen we in gesprek.

Hybride dus. Smarticipatie staat voor Practice what you preach. De sessie is in opzet meteen een voorbeeld hoe je bijvoorbeeld een bewonersavond anno nu kan organiseren. Alleen digitaal participeren vervangt niet onze fysieke contacten. In de bijeenkomst stonden we stil bij innovatieve mogelijkheden en de veranderingen die nu versneld plaatsvinden. Daarmee gaven we een antwoord op de vraag: "wat adviseren jullie ons hoe het nu aan te pakken?"

 

"Mobiliteit en participatie in het nieuwe normaal"

Goudappel Coffeng heeft in haar advies en ruimtelijke ontwikkeltrajecten veel ervaring met participatie. Daphne van den Hurk nam ons mee in de aanpak anno nu.

Bekijk de PowerPoint van Daphne

Bekijk de video van Daphne

 

"Social Media en burgerparticipatie"

SocialMediaMen is specialist in online en betrekken. Chris Rassaerts liet ons zien op welke manier je social media succesvol kan inzetten bij participatie-trajecten.

Bekijk de PowerPoint van Chris

Bekijk de video van Chris

 

"Corona-communicatie: op pad met KAW!"

KAW Architecten past participatie op een creatieve manier toe voor onder andere het ontwikkelen van woonlocaties. Charlotte Puister vertelde hoe dat in zijn werk gaat en deelde recente ervaringen.

Bekijk de PowerPoint van Charlotte

Bekijk de video van Charlotte

 

"Slim samenwerken aan een toekomstbestendige buurt"

Gebiedsmanagers zet innovatieve methodes in om mensen digitaal te betrekken en te laten samenwerken aan een toekomstbestendige buurt. Jesse Kleijwegt lichtte de kracht van de aanpak anno nu toe met oog voor de vraag: Wat is de sleutel tot succes?

Bekijk de PowerPoint van Jesse

Bekijk de video van Jesse

Hybride Smarticipatie 4 juni 2020