<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=308277805434935&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Participatie slimmer organiseren?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

Eind goed al goed! - Gemeente Gorinchem

Vestingstad Gorinchem wil het gebruik en de beleving van het oude centrum van de vestingstad verbeteren. Het smarticipatietraject vóór en dóór alle betrokkenen leverde een plan op dat zonder enig bezwaar door de gemeenteraad is aangenomen.

“De ideeën van bewoners en bedrijven geven ons een goed inzicht in de plekken waar we iets mee moeten en ook waar we juist van af moeten blijven. De ‘wisdom of the crowd’ heeft ons echt positief verrast!” [Andre van der Dussen, Gemeente Gorinchem]

Het hele proces is gestart is met een openingsbijeenkomst om de beleving van de ruimte te inventariseren. De lancering ging parallel met publicaties in de pers en flyers van de gemeente in de bus.

In een eerste inspiratieronde werd ‘local experts’ (bewoners, ondernemers, passanten) met deze eerste enquête gevraagd wat volgens hen positieve plekken en plekken voor verbetering zijn. Ook konden ze zelf foto´s en documenten toevoegen.

Extra promotie is gedaan tijdens tien overtochten van de veerboot. Met de wethouder en een MapTable zijn zoveel mogelijk passanten geïnspireerd.

Op basis van vele honderden responses heeft ontwerpbureau NieuwBlauw een aantal scenario´s met heldere verbeelding gemaakt voor het oude centrum. Deze zijn weer voorgelegd aan alle betrokkenen. In een vervolgsessie (weer met 3 MapTables) is voor de ontwerpfase de tweede enquête gestart.

Zo is een plan uitgewerkt waarbij zoveel mogelijk bewoners, gebruikers en belanghebbenden betrokken zijn. Het gehele proces is transparant gemaakt via www.eindgoedalgoedgorinchem.nl.

 

 

 

Meer weten over de ruimtelijke enquête tool Maptionnaire?

Klik hier!

Default author


2019, Maptionnaire, MapTable, Publieksparticipatie

Plan een demo

Leer meer over de uitgebreide methode van Smarticipatie en ontdek samen de kracht van participatie!

AILEEN-1