<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=308277805434935&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Participatie slimmer organiseren?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

Verrijkt mobiliteitsplan - Interview Rudy Stevens

Interview met Rudy Stevens, adviseur mobiliteit bij Kragten.

Over de manier waarop zij hun mobiliteitsplan verrijken met belevingsdata van bewoners. Hierbij is de locatiecomponent van grote waarde gebleken.

1. Vertel ons alstublieft kort iets over uw organisatie.

Als advies-, ontwerp- en ingenieursbureau treedt Kragten op als dienstverlener die actief is in de ontwikkeling, het ontwerp en het beheer van zowel stedelijke als landelijke gebieden. Kenmerkend voor Kragten is de integrale aanpak; een multidimensionale organisatie.

2. Voordat u Maptionnaire begon te gebruiken, voor welke uitdagingen stond u bij gemeenschapsbetrokkenheid of gegevensverzameling? Welke motivatie had u om een dienst als Maptionnaire te zoeken?

Voor het opstellen van een verkeersveiligheidsplan was het de wens van de opdrachtgever om de mening van bewoners mee te nemen. In onze zoektocht naar een laagdrempelige tool om de mening van bewoners te krijgen, kwamen we bij Maptionnaire.

3. Hoe kwam u in aanraking met Maptionnaire?

Dankzij een toelichting van Smarticipatie waren we overtuigd van de meerwaarde van Maptionnaire voor het ophalen van wensen van verschillende partijen.

4. Op welke manieren gebruikt u Maptionnaire in uw werk? Hoe bevalt dit proces?

We hebben Maptionnaire gebruikt om de mening van bewoners over verkeersveiligheid in een gemeente te achterhalen. Dit heeft geresulteerd in een geweldige respons. De vragenlijsten zijn eenvoudig in te stellen en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Daarom willen we Maptionnaire vaker gebruiken.

5. Hoe hebben u en / of uw organisatie baat gehad bij het gebruik van Maptionnaire? Vooral met betrekking tot de eerste uitdaging(en) waarmee u werd geconfronteerd.

Door de hoge respons op het onderzoek via Maptionnaire hebben we inzicht gekregen in de plekken die bewoners als onveilig ervaren. Deze informatie hebben we gebruikt om het verkeersveiligheidsplan van de gemeente op te stellen.

6. Wat zou u tegen anderen zeggen die voor dezelfde uitdagingen staan als u?

De toepassing van Maptionnaire is gemakkelijk om een groot aantal respondenten te bereiken voor verschillende taken in een gebied. Maptionnaire is zowel gebruiksvriendelijk voor inrichters als respondenten en biedt daarmee absolute meerwaarde voor het betrekken van stakeholders!

 

Meer weten over de ruimtelijke enquête tool Maptionnaire?

Klik hier!

Default author


2020, Maptionnaire, Mobiliteit, Publieksparticipatie

Plan een demo

Leer meer over de succesvolle methode en digitale tools van Smarticipatie en ontdek samen de kracht van participatie!

Aileen