<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=308277805434935&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Participatie slimmer organiseren?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

Op zoek naar het verhaal van Land van Cuijk

De nieuwe gemeente Land van Cuijk is op zoek naar haar identiteit. Hiervoor is het belangrijk om de verhalen in kaart te brengen. Dit is gedaan met behulp van Maptionnaire en meerdere MapTable-sessies in verschillende kernen van de gemeente.

Land van Cuijk is op zoek naar de verhalen van de kersverse gemeente, met die eeuwenoude naam. Verhalen die bepalen wie zij zijn en wat zij uitdragen. Om die verhalen te achterhalen hebben ze de hulp van de inwoners nodig. Wat zien zij in hun gemeente als cultureel erfgoed en wat vinden ze belangrijk? De gemeente is vooral op zoek naar beleving van onroerend erfgoed en historische plekken.

Met de informatie die wordt opgehaald, gaan ze aan de slag met het erfgoedbeleid van de gemeente. De input wordt gebruikt voor de Cultuurhistorische waardenkaart waarop je kan zien met welk erfgoed je rekening moet houden bij ruimtelijke ontwikkelingen.

Participatie 

In totaal hebben 665 respondenten de Maptionnaire-vragenlijst ingevuld. Tijdens de fysieke inloopmomenten is het gesprek aangegaan met inwoners. Vele unieke verhalen passeerden de revue. Uiteindelijk zijn er ruim 1.000 plekken op de kaart aangewezen die van cultuurhistorisch belang zijn met enkele hotspots die extra aandacht verdienen. In het Dagen.App dashboard is alle data overzichtelijk in beeld gebracht en kan eenvoudig gezocht worden op thema's, tijdvakken en bijvoorbeeld de favoriete erfgoedparels per woonplaats.

lvcdashboard

 

Hulp nodig bij jouw participatieprojecten?

Klik hier!

Default author


Maptionnaire, MapTable, Publieksparticipatie, Dashboard, 2022, Advies

Plan een demo

Leer meer over de succesvolle methode en digitale tools van Smarticipatie en ontdek samen de kracht van participatie!

Aileen