Maptionnaire

Zelf eenvoudig enquêtes maken met een locatiecomponent

Één kaart zegt meer dan duizend woorden. Het is een cliché van de bovenste plank, maar daarmee niet minder waar. Het visueel maken van informatie op de kaart is tegenwoordig dé manier van communiceren. Maptionnaire is ontwikkeld met als doel om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij hun fysieke leefomgeving. De digitale kaart is hierbij de basis. Maptionnaire is dé online participatietool waarmee ideeën en belevingen op de kaart kunnen worden gezet.

Vragen is weten

Met Maptionnaire kan locatie gebonden informatie gedeeld én ingewonnen worden. Dankzij de eenvoudige, intuïtieve en krachtige tool is het mogelijk om iedereen op een visuele manier te betrekken bij zijn of haar leefomgeving. Bewoners die geen zin hebben in een informatiebijeenkomst op een regenachtige woensdagavond, maar die wel graag mee willen praten en goede ideeën hebben, kunnen dankzij Maptionnaire participeren waar, wanneer en hoe zij dat maar willen. Door niet alleen de hardste boe-roepers te betrekken, maar iedereen die daar behoefte aan heeft, neemt het draagvlak voor plannen toe. Daarnaast is de wisdom of the crowd van de local experts goud waard; zij weten wat er speelt in hun omgeving en kunnen uw project hiermee verrijken. Het zou zonde zijn om daar geen gebruik van te maken!

Participatie werkt

Participatietrajecten waarbij Maptionnaire (en de MapTable) zijn ingezet, hebben aangetoond dat de formule werkt. Zo is in Gorinchem het hart van de stad herontwikkeld in samenwerking met de bewoners. Door ideeën en ervaringen van de bewoners in te winnen op de kaart, is een origineel plan tot stand gekomen dat breed wordt gedragen door alle betrokken partijen. Er zijn nog vele andere succesverhalen te delen. Een selectie hiervan vindt u op de pagina ‘Projecten’.

Aan de slag!

U kunt met Maptionnaire aan de slag door contact met ons op te nemen. Betaalde licenties zijn via ons beschikbaar in de vorm van project- en jaarlicenties. We vertellen u hier graag meer over. Ook voor andere vragen of om te bespreken hoe Maptionnaire voor uw project of organisatie van toegevoegde waarde kan zijn, neemt u contact op met info@smarticipatie.nl.

 

Klik hier voor de Maptionnaire demo.