MapTable

De MapTable kan voor uiteenlopende projecten worden ingezet

De MapTable kan voor uiteenlopende projecten worden ingezet. Denk aan evenementen, bewonersavonden, presentaties, cursussen en ga zo maar door. Met een MapTable krijgt iedereen de mogelijkheid om op een slimme en innovatieve manier te werk te gaan. Het nodigt uit om met elkaar in dialoog te gaan en geeft iedereen de mogelijkheid om zijn of haar stem te laten horen!

 

20200115_110533

 

Mobiliteit

De MapTable bestaat uit een mobiel, zelfontworpen onderstel met vier robuuste zwenkwielen die 360° draaibaar zijn, waarbij ieder zwenkwiel uitgerust is met een eigen blokkeerrem. Het tafelblad kan zowel horizontaal gedraaid worden door het zelfontworpen kantelmechanisme. Tevens kan de tafel verticaal gedraaid worden door middel van het ingebouwde draaimechanisme. Met een verankerpunt aan het frame wordt het tafelblad vastgezet in de desgewenste positie voor presentatie of vervoer.

Met de bijgeleverde trolley die u kunt bevestigen aan het frame van de MapTable wordt de mobiliteit van uw MapTable vergroot! Met behulp van de trolley is het mogelijk om de MapTable door één persoon te laten vervoeren in een standaard stationwagen zonder dat deze hiervoor gedemonteerd dient te worden. U bent hierdoor niet meer genoodzaakt om een vervoerbedrijf of busje in te huren om de MapTable op uw gewenste locatie neer te zetten. In de video hieronder wordt een impressie weergegeven hoe u de MapTable kunt vervoeren.

 

Vormfactor

Ondanks de grote afmetingen van de MapTable is deze met behulp van het draai- en kantelmechanisme erg compact te vervoeren. Tijdens het ontwerpproces van de MapTable is er rekening met de vormfactor gehouden zodat deze gemakkelijk door deuren en liften te vervoeren is. Dit alles is mogelijk zonder demontage!

De MapTable is een op zichzelf staand systeem waardoor het los van een laptop of computer kan werken. Dit heeft de vormfactor echter niet aangetast aangezien de computer die de MapTable voortbeweegt tussen de twee staanders gemonteerd zit in een normale computerkast. In dezelfde computerkast zit ook de elektromotor verwerkt die de twee telescoop poten in hoogte bedient. De afstandsbediening hiervan is aan de zijkant van de MapTable verwerkt zodat de hoogte altijd gemakkelijk bedienbaar is. Met een minimale hoogte van circa 60 centimeter is de MapTable voor alle leeftijdscategorieën te gebruiken, jong of oud!

Waar de MapTable in uitspringt is het door vakmensen precies passend gemaakt blad wat zich rondom het Touch gedeelte bevindt. Door de afgeronde hoeken is de MapTable kindvriendelijk en oogt deze vriendelijker en aantrekkelijker dan een gewone Touch-tafel. De MapTable nodigt mensen uit om met elkaar in dialoog te gaan! Het blad biedt tevens de ruimte voor de bijbehorende muis en toetsenbord. Ook is het blad over te spuiten in de kleur van de organisatie en valt ook te voorzien een eigen logo.

Hardware

De computer voor de MapTable is tussen de twee telescoop poten van de tafel gemonteerd en bevindt zich hierdoor zo dicht mogelijk bij het scherm. De kans op storingen en vertragingen is hierdoor geminimaliseerd waardoor u optimaal kunt werken op uw MapTable.

Er zijn een drietal hardware configuraties waar u als klant uit kunt kiezen voor de opbouw van uw computer, afhankelijk van waar u de MapTable voor wilt gebruiken. Standaard wordt iedere MapTable geleverd met een 256 GB SSD én een losse SSD voor het laden van programma’s. Deze losse SSD geeft een extra boost aan voor het laden van zware programma's waardoor u moeiteloos kunt werken. In combinatie met een krachtige Intel i7 processor kunt u moeiteloos schakelen tussen projecten met uw MapTable.

De MapTable wordt standaard geleverd met tien USB 3.0 poorten; twee keer vier poorten op iedere hoek van de MapTable en twee poorten direct in de computer zelf. Daarnaast bevat de MapTable twee HDMI-poorten, één voor input, één voor output en een LAN-aansluiting.

Bedieningsmogelijkheden

De MapTable kan op verschillende manieren bediend worden. Natuurlijk via het grote touchscreen, maar ook met de standaard geleverde draadloze toetsenbord- en muis. Het gebruiken van de draadloze toetsenbord- en muis worden u gemakkelijk gemaakt door het precies passend gemaakte afgeronde tafelblad!

Op dit tafelblad is het tevens mogelijk om twee bevestigingsstukken te monteren voor het gebruik van de ‘Mimio’. Met de Mimio verrijkt u uw bedieningsmogelijkheden en kunt u de Touch-functionaliteit van uw MapTable uitschakelen om de tafel alleen nog te laten reageren op uw bijbehorende Mimio pen. Gebruik van de Mimio is simpel. U verbindt uw Mimio met behulp van een micro-USB-kabel aan uw MapTable en na een korte kalibratie is deze klaar voor gebruik!

 

Mapsup-Event070616-16

 

Gebruikerservaringen

Sinds de lancering van de eerste MapTable in 2005 zijn duizenden gebruikers u voorgegaan door de MapTable in te zetten voor hun projecten! Het succes van de MapTable is mede te danken aan de Human Computer Interaction (HCI). Het doel van HCI is om de interactie tussen gebruikers en computers te verbeteren door computers zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken. Door het Touchscreen, het toetsenbord, de muis en de Mimio als bedieningsmogelijkheden is de HCI van de MapTable zeer goed en wordt dat ook zo ervaren door haar gebruikers.

Door de MapTable zaten we in een vrij vroeg stadium met de ontwikkelaar en vakcollega’s aan tafel. Zo kregen we direct een compleet beeld en konden we efficiënter aan de slag. De MapTable maakte onze ruimtelijke keuzes inzichtelijk. Het liet eigenlijk zien: dit zijn de knoppen waar je aan kunt draaien en dit zijn de gevolgen. ‘Mijn advies is om de MapTable zo vroeg mogelijk in te zetten.’
- Nanda Bader-Schenk Provincie Utrecht

‘Samen aan tafel deel je vak- en gebiedskennis vanuit verschillende disciplines. Wij merkten dat we elkaars standpunten beter begrepen, maar kwamen in discussies ook sneller tot compromissen. Je ziet elkaars interpretaties, kunt direct vragen stellen en ter plekke aanpassingen doen.’
– Gemeente Leidschendam-Voorburg

‘Wij zagen meteen de meerwaarde voor ruimtelijke planvorming.’
– Sjoerd van Eijk, adviseur gebiedsontwikkeling bij Oranjewoud

Niet alleen gebruikers zijn positief over de werking van de MapTable. In een door de Wageningen UR uitgebracht rapport uit 2005 wordt de MapTable ook wel een Planning Support System (PSS) genoemd. De MapTable als PSS versterkt de rol die vervuld wordt als GIS-, visualisatie-, analyse- en communicatiemiddel binnen projecten!

Een sfeerimpressie hoe mensen met elkaar de dialoog aan gaan rondom een MapTable is te zien in de onderstaande video!

 

Aan de slag!

Bent u geïnteresseerd geraakt door de eindeloze toepassingen die mogelijk zijn met een MapTable? MapTables zijn te koop of te huur. Voor vragen over huur, koop of andere zaken rondom de MapTable kunt u contact opnemen met info@smarticipatie.