<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=308277805434935&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Participatie slimmer organiseren?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

Samen voor een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee doet onderzoek naar hoe de dorpen qua klimaat zo goed mogelijk voorbereid kunnen zijn op de toekomst. Uiterlijk in 2050 verwarmen we onze huizen in Nederland aardgasvrij. Welke aardgasvrije warmteoplossingen zijn mogelijk en het best beschikbaar voor verschillende buurten? Om daar antwoord op te kunnen geven is actuele informatie over verduurzamingsinitiatieven van inwoners onmisbaar. 

De gemeente Goeree-Overflakkee was op zoek naar een makkelijkere en snellere manier om haar inwoners met een koopwoning te bevragen. De vragen gaan specifiek over maatregelen die getroffen zijn met het oog op het klimaat. Denk hierbij aan vragen over isolatie, zonnepanelen en ventilatie. 

Op een speciale Maptionnaire projectpagina zoomen huiseigenaren eenvoudig naar hun woonplaats en vervolgens naar hun eigen huis om daar de bijbehorende vragen te beantwoorden.

Dankzij een slimme WFS-verbinding worden updates regelmatig doorgevoerd, waardoor de digitale energiekaart vrijwel altijd actueel is en er weken verwerkingstijd werd bespaard. 

goeree

Naast de digitale/online manier om te participeren, ontzorgde Smarticipatie ook bij de inwonersconsultatie tijdens de GO Energie Wintermarkt. Op deze markt werd bewustzijn voor verduurzaming gecreëerd en konden bezoekers zich tegoed doen aan allerlei energie-gerelateerde zaken, zoals het meedoen met de inventarisatie op een aanwezige mobiele MapTable.

goereetwee

Meer weten, hulp nodig of zelf aan de slag met slimme participatietools?

KLIK HIER!

Default author


Maptionnaire, MapTable, Duurzaamheid, Participatie, 2022, Energietransitie

Plan een demo

Leer meer over de succesvolle methode en digitale tools van Smarticipatie en ontdek samen de kracht van participatie!

Aileen