Weten hoe participatie waardevol wordt?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

Samen voor een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee doet onderzoek naar hoe de dorpen qua klimaat zo goed mogelijk voorbereid kunnen zijn op de toekomst. Uiterlijk in 2050 verwarmen we onze huizen in Nederland aardgasvrij. Welke aardgasvrije warmteoplossingen zijn mogelijk en het best beschikbaar voor verschillende buurten? Om daar antwoord op te kunnen geven is een aantal gegevens van inwoners nodig. Hoe meer inwoners de vragenlijst invullen, hoe beter bekeken kan worden hoe woningen verwarmd gaan worden. 

De gemeente Goeree-Overflakkee was op zoek naar een manier waarop ze haar inwoners met een koopwoning op de kaart kan bevragen. De vragen gaan specifiek over maatregelen die getroffen zijn met het oog op het klimaat. Denk hierbij aan vragen over isolatie, zonnepanelen en ventilatie. Door de mensen zelf te bevragen, ontstaat een actueel beeld over de stand van zaken.

Inwoners kunnen naar een speciale projectpagina gaan waarop de Maptionnaire vragenlijst is geïntegreerd. Op deze pagina kunnen ze vragen beantwoorden over hun eigen situatie. Respondenten zoomen naar hun woonplaats en vervolgens naar hun eigen huis. Door te klikken op het huis kunnen de bijbehorende vragen beantwoord worden. Dankzij een slimme WFS-verbinding worden updates regelmatig doorgevoerd, waardoor de kaart met grijze woningen in de loop van de tijd verandert in een gekleurde kaart waarbij de kleuren aangeven welke klimaat-aandacht de huizen krijgen.

goeree

Naast de digitale manier om te participeren, was Smarticipatie aanwezig tijdens de GO Energie Wintermarkt. Op deze markt werd bewustzijn voor het onderwerp gecreëerd en konden bezoekers zich tegoed doen aan allerlei energie-gerelateerde zaken, zoals het meedoen met de inventarisatie op een aanwezige mobiele MapTable.

goereetwee

Meer weten of zelf aan de slag met slimme participatietools?

KLIK HIER!

Default author


Maptionnaire, MapTable, Duurzaamheid, Participatie, 2022, Energietransitie

Plan een demo

Leer meer over de uitgebreide methode van Smarticipatie en ontdek samen de kracht van participatie!

AILEEN-1