<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=308277805434935&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Participatie slimmer organiseren?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

10 JUNI | SMARTICIPATIE INSPIRATIESESSIE | 13 TOT 15 UUR

Thema's: OMGEVINGSWET PILOT - BETROKKENHEIDSPROFIELEN - COVID-VEERKRACHT

Hoe verliep bij Waterschap Limburg de weg van participatiebeleid naar implementatie daarvan in een omgevingswet-pilot? Betrokkenheidsprofielen zijn van groot belang. Citisens definieerde ze en liet zien waarom dat van belang is voor de doelgroepen.TU Delft doet onderzoek naar veerkracht in Coronatijd. Hoe hebben zij bewegings- en belevingsdata opgehaald? Hoe analyseren researchers deze participatieve aanpak?

De presentaties en losse video's per spreker staan onder de video!

 

 

PROGRAMMA

Gebied Kwistbeek - Een beekdal met nog meer kansen door slimme participatie en communicatie - Anouk Dewitte (omgevingsmanager) en Sabine van Wylick (communicatie-adviseur)

Waterschap Limburg heeft in haar Bestuursprogramma 2019-2023 Verbinden-vernieuwen-versterken; samen op koers voor nieuwe uitdagingen, van participatie een speerpunt gemaakt. Hoe is vanuit deze visie een concrete participatieaanpak ontwikkeld voor Gebied Kwistbeek in de Limburgse gemeente Peel en Maas? En op welke vernieuwende wijze is de communicatiestrategie ingevuld? Anouk Dewitte en Sabine van Wylick namen ons mee in dit door de gemeente als Omgevingswet-pilot aangewezen project.

Bekijk de presentatie van Anouk en Sabine hier Bekijk de video van Anouk en Sabine hier

 

Hoe bereik je de belanghebbenden? - Nicolette Ouwerling (directeur Citisens)

Echte participatie vraagt om interesse tonen. Hoe bereik je dan de belanghebbenden? Dé inwoner bestaat niet. Mensen hebben verschillende opvattingen en verschillende voorkeuren. Citisens - onderzoeksbureau naar participatie en inzichten op basis van data - definieerde 8 betrokkenheidsprofielen. Nicolette Ouwerling vertelde hoe de profielen tot stand komen en waarom naar hun overtuiging eerst participatie komt en dan pas het plan.

Bekijk de presentatie van Nicolette hier Bekijk de video van Nicolette hier

 

Covid-veerkracht onderzoek in Den Haag, hoe doe je dat?  - Dr. Carissa Champlin (Principal Investigator & Researcher bij TPM Resilience Lab) - TU Delft

Hoe beleven inwoners binnen de wijken Centrum, Ypenburg en Laakkwartier de coronacrisis? Welke impact heeft corona op de dagelijkse activiteiten? Welke gedragsverandering kunnen we wetenschappelijk 'meten'? En waarom?
De TU Delft werkt mee aan het Europese HERoS Project waarbij onderzoek wordt gedaan naar Covid, veerkracht en gedrag. Voor dit onderzoek zijn inwoners betrokken met behulp van een enquête met locatiegebonden vraagstellingen. Het doel was onder andere om huidige dagelijkse activiteiten tijdens de coronacrisis met die van 'vroeger' te kunnen vergelijken.
Carissa deelde haar verhaal en de meest opvallende resultaten.

Bekijk de presentatie van Carissa hier Bekijk de video van Carissa hier

IS10juni-1