<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=308277805434935&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Participatie slimmer organiseren?   073 782 02 98

  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

InspiratieSessie - Participatie & Verduurzaming

  • 8 juni 2023
  • ONLINE
  • 12.30 - 14.30
  • Deelname is gratis

IS PARTICIPATIE BIJ OPGAVEN VOOR VERDUURZAMING EEN ZEGEN OF EEN ...?

Emanuel Borninkhof, Ivo Thonon en Ward Mouwen laten zien hoe participatie wel of geen rol van betekenis speelt binnen opgaven en specifiek de energietransitie.
Zij zijn zeer ervaren adviseurs/programmaleiders/communicatie specialisten met kennis van de materie. Hoe vergaat het hun in de projecten en uitdagingen waar ze in betrokken zijn?

Deelname is gratis, meld je aan en we zien je graag 8 juni online.

SPREKERS

emanuel borninkhof
Emanuel Borninkhof
Verandermanager - Antea Group
ivo thonon
Ivo Thonon
Contactperson omwonenden - Rijne Energie
ward mouwen
Ward Mouwen
Adviseur Energietransitie - Gemeente Goeree-Overflakkee

PROGRAMMA

12:20 Digitale inloop 

12:30 Welkom en introductie door Smarticipatie

De grenzen van participatie | Emanuel Borninkhof, Verandermanager - Antea Group

Met de grote opgaven waar we in Nederland voor staan is het een hele uitdaging dat te doen met inbreng en stem voor iedereen. Lukt het dan wel de doelen te bereiken? Zijn er grenzen aan participatie? Emanuel deelt zijn ervaringen en visie op haalbare verwachtingen.

Succes en falen in de participatie bij coöperatieve windprojecten | Ivo Thonon, Contactpersoon omwonenden en politiek - Rijne Energie  

Als belangenbehartiger, participatie- en communicatieadviseur begeleidde Ivo al verschillende windenergie-projecten voor energiecoöperaties. Zo wil Rijne Energie langs de A12 in Utrecht een windpark ontwikkelen dat van inwoners zelf wordt. Zijn er ook verschillen tussen zo'n coöperatieve aanpak versus een puur commercieel initiatief? Wat zijn faal- en succesfactoren in participatie vanuit zijn waarneming en ervaring?

Participeren in (energie) transitie | Ward Mouwen, Strategisch adviseur Energietransitie - Gemeente Goeree-Overflakkee 

De wereld staat bijna in brand, onder water, of allebei tegelijk. Hele bevolkingsgroepen in Nederland voelen zich in hun hun levenswijze bedreigd. 
De Nederlandse overheid moet daarom lastige beslissingen nemen, maar laat dat steeds vaker over aan lagere overheden of leggen de bal zelfs bij de burger. Zo kan het dat je als inwoner van een klein dorpje op Goeree-Overflakkee gevraagd wordt om na te denken over Aquathermie, Waterstof, Zonneweides of een Buurtbatterij. Beslissingen die een langdurige en enorm ruimtelijke en financiële impact hebben.

In Goeree-Overflakkee worden de inwoners vanaf de start van het project “Aardgasvrij dorp” betrokken. Ward neemt ons in mee in hoe dat is aangepakt en uitgewerkt.

14:30 Afronding


IK BEN ER GRAAG BIJ

Plan een demo

Leer meer over de succesvolle methode en digitale tools van Smarticipatie en ontdek samen de kracht van participatie!

Aileen

Bekijk onze inspirerende projecten

Nieuw ondernemingsplan - Stadlander

Interview met Bianca Jacobs, communicatiemanager, woningcorporatie Stadlander. Stadlander is in 2023 aan de slag gegaan met een nieuw Ondernemingsplan.

Recreatieonderzoek Nieuw Wulven - Staatsbosbeheer

Met meer dan 1.000 respondenten heeft Staatsbosbeheer afgelopen zomer een uniek inkijkje gekregen in het recreatiegedrag van bezoekers in het park Nie.

Duurzame Polder - Gemeente Oss | Den Bosch

In de Duurzame Polder willen gemeenten Oss en ’s-Hertogenbosch, de provincie Noord-Brabant en het Rijk duurzame energie opwekken met windmolens. Met g.